-Canit.Företaget

LITE HISTORIK

Svenska Canit AB grundades i Januari 1995 och har sitt säte i Sigtuna. Bolaget är uppbyggt kring en mångårig och gedigen kunskap om datorer och datorstödd kommunikation. Initiativtagaren, Thomas Ekström, har arbetat med datorer sedan 1980 och bl a utvecklat programvara för avancerade styr- och kommunikations-
system för industri och sjukvård.

Under sina år som utvecklare av avancerad programvara har Thomas alltid värdesatt egenskaper som tillförlitlighet och tillgänglighet. Hösten 1994, under upptakten till den svenska Internetmarknadens explosionsartade expansion, var begrepp som dessa viktiga byggstenar i skapelsen Svenska Canit AB.

"Canit skall tillhandahålla Internettjänster till företag och privatpersoner. Tjänsterna skall tekniskt vara högkvalitativa och fullständiga. Prissättningen skall vara enkel och attraktiv."

Canits affärsidé, nedtecknad i Januari 1995.

Under de 18 första månaderna har vi fått ca 700 kunder. Vi erbjuder privatpersoner och företag en avancerad uppkopplingstjänst mot Internet. Tjänsten riktar sig främst mot användare som vill ha tillgång till funktioner som operatörer med större system inte erbjuder. På vår server har kunderna egna WWW-sidor, de har tillgång till UNIX-shell miljö och de kan kompilera t ex program de tillverkat på egen hand.

Canit har tillhandahållit internetuppkoppling via modem sedan 1995. Med tiden har vi gjort oss kända som en liten och oberoende operatör med ett mycket brett utbud av tjänster inom uppringda förbindelser och drift av internetkopplade serversystem.

Vi är oberoende gentemot de stora aktörerna på marknaden och köper nätkapacitet samt hård- och mjukvara av de företag som erbjuder de bästa lösningarna. Mångårig erfarenhet av Internet och ett stort intresse för branschens förändringar garanterar dessutom att våra kunder kan dra nytta av den snabba utvecklingen.

Canit har som målsättning att vara och förbli ett personligt företag med utrymme för sina kunder, såväl gällande t ex support som teknisk kapacitet.

Du hittar oss på mailadressen staff@canit.se


- Tillbaka -
©1996-2007 Copyright Svenska Canit AB