Pontus Disc Golf sida

Diskgolf, eller frisbee golf som jag själv kallar det till dagligdags, är en fantastiskt underhållande sport som i utrustningsväg för en nybörjare är bland det billigaste man kan tänka sig. En disc kostar c:a 150 spänn (beroende på var man handlar så klart) och kläder för utomhurbruk har väl de flesta, och så är det bara att bege sig till en bana för att lira.

I riktig golf byter man klubba för att skicka bollen olika långt och högt, men i disc golf så byter man själva disken. I riktg golf får man inte byta ut bollen från utslag till att man hålat ut, om man inte blir av med bollen förstås. I disc golf kan man säga att klubbans och bollens funktioner samlats till ett objekt och det är i princip "klubbreglerna" som gäller i disc golf.

Det finns flera olika tillverkare, som producerar olika produkter som ser fräcka ut i reklamen men som man preserar usla resultat med - precis som klubborna i riktig golf ;-) De ledande tillverkarna är Inovia och Discraft, men på t.ex. Stadium och Intersport är det Lightning Dics som finns tillgängligt. De är MYCKET bättre än det svågern och jag kallar för "OK frisbees", alltså junket som man köper på den lokala macken. Här presenterar jag lite länkar som är relaterad till discarna!

Introduktion   Denna sida
Discar SDGO disk översikt En översikt över diskar, med länkar till tillverkare och så vidare
  JDGP diskdiagram Sverige har en professionellt driven anläggning och killen som ansvarar har gjort denna mycket illustrativa jämförelse över diskar och deras beende i luften
  Disc FAQ Discraft erbjuder en vettig läsning för folk som undrar om discar.
Tillverkare Inovia

Detta är en bearbetad version av vad som finns på Inovias annars helt oläsliga sida beträffande Inovia diskarna! Min version går att printa - bara en sån sak ;-)
(Sidan är på engelska)

  Discraft Detta är en bearbetad version av vad som finns på Discafts hemsida - av samma anledning som ovan!
(Sidan är på engelska)