Senaste Nytt 10/3

Välkommen till mina jaktkurser för spaniel och retriever. Här hittar du de senaste uppdateringarna.

Aktuella Kurser

Är du sugen på att prova på jakt och apportering med din spaniel eller retriever? Kanske någon av apporteringskurserna passar dig

Om mig & Kurserna

Är du nyfiken på vem jag är och vill veta mer om mina hundkurser? Här kan du läsa mer om mig, mina hundar och apporteringskurserna.

Senaste Nytt & Info

MARS 2021

Intresset för kurser är stort, jättekul att se! Tyvärr har jobbet och rådande situation gjort att kurserna har blivit färre än vanligt. Nåväl nu har jag lagt ut iallafall en del av kurserna, mer tillfällen kommer när kvällarna blir ljusare. Kika på utbudet och hör av dig vid intresse, om jag inte har svarat på mail och meddelanden tidigare, du är inte ensam, arbetspassen har varit många och långa och Covid har varit nära inpå men nu känns det lättare att andas igen, kanske för att våren är nära inpå.

Hjärtligt välkomna både gamla och nya kursare.

Välkommen till mina jaktkurser för spaniel och retriever

Här hittar du mitt kursutbud, företrädesvis apporteringskurser för spaniel och retriever. Även blandraser är välkomna och visst kan gamla hundar lära sig sitta! Speciellt roligt är det att få hjälpa nybörjare och unghundar och se framstegen men en del av kurserna riktar sig till de som kommit lite längre i sin träning och där kan krav på förkunskaper och skottvana förekomma.

 

Information

var?

Platsen för kurserna varierar men alltid på södra sidan av Stockholm och ofta i Sorunda där jag bor.

AnmÄLAN

Du anmäler dig via mail men du är givetvis hjärtligt välkommen att kontakta mig via telefon om du har frågor.

>TELe & mail

Helene Pettersson

 

Mobil: 0723 587858 helene@canit.se

 

Kurser

SPANIEL

Mest för dig med spaniel. Vi tränar extra på det som är specifikt för spanieljakten.

dagtid

Träning för alla på dagtid vardagar i Vårsta eller Sorunda. Dag och tid varierar.

NYBÖRJARE

Kurser för unghundar och nybörjare. Vi tränar på grunderna i jaktapportering.

HELGSKURS

Liten helgkurs i Sorunda för alla med spaniel eller retriever. Vi anpassar övningarna individuellt.

SPECIAL

Kurser som fokuserar på ett särskilt tema tex vatten, vilt eller stadge-träning.

MOT ÖKL

För dig som kommit lite längre. Alltid med fokus på enskilda önskemål & behov.

TRÄNING VARDAGAR DAGTID

TRÄNING VARDAG DAGTID

Vi träffas strax söder om Stockholm och tränar tillsammans. Vi håller på ca 2 timmar och försöker då träna effektivt och koncentrerat. Som avslut sitter vi ner en stund och pratar igenom hur det gick och svarar på eventuella frågor. Vill ni själva träna vidare tillsammans efteråt eller sitta kvar och fika en stund är ni givetvis varmt välkomna att göra så. Jag hoppas på träningar där ja kan dela med mig av mina bästa tips och träningsupplägg. Jag tar med ett kallvillt varje gång för er att prova på vid varje tillfälle. Anmäl till ett eller flera tillfällen.

Träningen anpassas efter kunskapsnivå och önskemål för varje ekipage, dvs alla kommer inte att utföra momenten på exakt samma sätt. Min önskan är att alla ska komma hem med nya kunskaper och att vi ska ha trevligt tillsammans. Vi kommer huvudsakligen att träna med dummies men ibland har vi även vilt. Skotträning förekommer INTE.

Återkommer 2021 vid intresse.

[kursavgift: 400 kr per gång]

Unghund & Nybörjare

HELGTRÄNING HALVDAG FÖR SPANIEL & RETRIEVER

En halvdag där går igenom och övar på grunderna i jaktapportering. Vi går igenom momenten markering, dirigering och sök. Övningarna anpassas individuellt så kursen passar även dig som vill repetera och träna vidare. Anmäl till ett eller flera tillfällen.Det kommer finnas tid för egna önskemål under kursdagen så säg gärna till innan om du vill ha hjälp med något särskilt så försöker jag tänka ut bra övningar och lägger in det i planeringen.

Återkommer 2021

[Kursavgift: 600 kr per tillfälle]

HELGKURS NYBÖRJARE SPANIEL & RETRIEVER I SORUNDA

En liten kurs på fyra gånger för dig som vill träna jaktapportering med din spaniel eller retriever. Det här är en fortsättningskurs/repetition för unghundar och nybörjare, jag räknar jag med att du som förare känner till begrepp som markering, dirigering osv men har en hund i unghund eller nybörjarklass. Är du som förare helt en nybörjare så föreslår jag nybörjarkursen först och främst.

Lördagen den 27 mars: 18:00-21:00 i Sorunda (markering)
Lördagen den 10 april: 18:00-21:00 i Sorunda (dirigering)
Lördagen den 24 april: 18:00-21:00 i Sorunda (sök)
Lördagen den 8 maj: 18:00-21:00 i Sorunda (repition + prova på vilt)

[Kursavgift: 1600 kr]

KVÄLLSKURS SPANIEL & RETRIEVER I SORUNDA

En liten kurs på fyra gånger för dig som vill träna jaktapportering med din spaniel eller retriever. Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som vill träna vidare. Vi kommer anpassa övningarna till varje ekipage och träna på det som känns mest angeläget för just dig och din hund. Fokus kommer att ligga på temat för dagen men givetvis kommer varje tillfälle även att innehålla de övriga delmomenten inom jaktapportering.

Onsdagen den 7 april: 18:00-21:00 i Sorunda (markering)
Onsdagen den 14 april: 18:00-21:00 i Sorunda (dirigering)
Onsdagen den 21 april: 18:00-21:00 i Sorunda (sök)
Onsdagen den 28 april: 18:00-21:00 i Sorunda (repition + prova på vilt)

[Kursavgift: 1600 kr]

Spaniel

BARA FÖR DIG MED SPANIEL

Kurser speciellt för dig med spaniel. Vi tränar som vanligt på allt som en spaniel och retriever behöver kunna men fokuserar extra på det som är specifict för spanieljakten. Under vår och försommar är vi extra rädda om viltet och fokuserar på apportering, stagdga, vatten och den förberedande jaktlydnaden som behövs för fältsöket.

HALVDAGSTRÄNING FÖR SPANIEL

En halvdag speciellt för dig med spaniel där vi går igenom och övar på grunderna i spanielträningens mysterier. Vi lär oss de olika momenten i apportering men fokuserar även på det som är specifikt för spaniel - delmomenten i spanieljakten såsom våra visselsignaler, inkallning, stopp och vändsignal, stadga i uppflog och annat som är viktigt att kunna. Kursen passar för dig som är nybörare eller som har en unghund.

Söndagen den 18 april: 09:00-13:00 i Sorunda

[Kursavgift: 600kr per tillfälle]

SPANIELTRÄNING

Träningstillfällen speciellt för dig med spaniel, anmäl till ett eller flera tillfällen. Vi tränar på de olika momenten i apportering men fokuserar på det som är specifikt för spaniel. Förutom apporteringsträning med markering och dirigering tränar vi varje gång på delmomenten i spanieljakten såsom våra visselsignaler, inkallning, stopp och vändsignal, stadga och annat som är viktigt att kunna. Kursen passar för dig som har en unghund/nybörjare men även dig som behöver befästa/repetera grunderna. Övningarna anpassas till varje hunds nivå. Vi kommer att använda skott i träningen så för att delta behöver din hund ha en positiv skottreaktion/skottvana.

Återkommer vårvintern 2021

[Kursavgift: 500kr per tillfälle]

Specialkurser

SPECIALKURSER MED TEMA

Här hittar du specialkurser med särskilt tema. Träningen är som vanligt varierad och anpassad till varje ekipage men fokus ligger på temat för dagen.

Är du osäker på om kursen passar just er hör gärna av er för mer information. En del kurser har krav på förkunskaper, speciellt viktigt är det vid kurser med skott att hund är skottvan med positiv skottreaktion. Jag har INTE kurser med introduktion av skott för skott-ovana hundar men jag hänvisar gärna till andra tränare ifall ni letar efter en sådan kurs.

DIRIGERING TECKEN NÄRSÖK

Jag håller kursen tillsammans med Lotta Byström. Utmanande individanpassat upplägg med skott. Att kunna skicka hunden till ett område, till en dummie hunden inte sett falla, och kunna hålla den kvar och söka tills den hittar - dirigering och närsök. Det kräver att hunden vågar lita på dig. Hur uppfattas ditt kroppsspråk? Vi bygger upp linjer, tränar höger och vänster, fortsatt bakåt, stoppsignal, närsöksignal, skott förekommer. Vi kombinerar med markeringar och andra svårigheter i terrängen för mer utmaning! Dirigeringar är många ggr utslagsgivande på öppen och elitnivå! Är ditt kroppspråk tydligt? Vi ökar svårigheterna så du alltid får in den dummie DU vill även om det finns flera att välja mellan. Använder en kombination av dummiekastare, vita dummies, bollar och startpistol. Ta med fika och varm dryck och se fram emot en härlig utvecklande dag med färdigt träningsupplägg!

Återkommer i mån av tid och intresse.
[Kursavgift: 800kr]

VILTTRÄNING

Vi tränar med kallvilt. Passar dig som vill prova på olika slags vilt. Vi tränar på som vanligt utefter nivå på hunden men använder vilt istället för dummies när vi så vill. Vi provar på vilt såsom and, kanin, duva osv.

 

Återkommer våren 2021
[Kursavgift: 500kr inkl vilt]

VATTENAPPORTERING - UNGHUND & NYBÖRJARE

Apporteringträning med vattentema i liten grupp. Vi kommer att träna vid och i vatten under lugna former. Erfaren apportör kommer att finnas tillgänglig för apporter som riskerar att flyta iväg så du behöver inte ta med baddräkt om du inte vill! Med våren och värmen återkommer de populära vattenkurserna. Antalet deltagare är begränsat till fyra stycken för att det ska vara så lugnt som möjligt, det tar också längre tid att träna i vatten. Anmäl till ett eller flera tillfällen.

Återkommer till våren 2021

[Kursavgift: 500 kr per tillfälle]

VATTENAPPORTERING MED VILT

Vattenapportering för dig som har kommit förbi första försöken och vill öva vidare inför prov och test. Viltkostnad ingår.


Återkommer till våren 2021

[Kursavgift: 550 kr per tillfälle]

Fortsättningskurser

FORTSÄTTNINGSKURS

Det här är vår fortsättnings-fortsättningskurs företrädevis för tidigare kursare. Vi kommer att vara på nya jättefina marker i Sorunda och skott kommer att förekomma. Vi kommer att träffas varannan vecka på söndagar. I mån av plats är även nya kursare välkomna.

Söndagen den 28 mars : 10:00-13:00
Söndagen den 11 april: 10:00-13:00
Söndagen den 25 april: 10:00-13:00
Söndagen den 9 maj: 10:00-13:00

[Kursavgift: 1800 kr inklusive kostnad för skott]

B-PROVSTRÄNING RETRIEVER

Träning med vilt och skott fyra gånger med lite B-provstänk där vi lägger upp ett litet mini-träningsprov vid varje tillfälle och sedan tittar på olika övningar utifrån vad varje ekipage behöver träna mest på. Nivån är tänkt för NKL men om man behöver öva provsituationen under lugna former och är i ÖKL så anpassar vi givetvis övningarna till det. Skott och vilt kommer att förekomma. Vi hjälps åt att vara funktionärer och försöker göra det så provlikt som möjligt men med möjlighet att stoppa upp och öva på de moment som inte riktigt fungerar.

Maj kvällstid kanske? Anmäl intresse.

[Kursavgift: 2000 kr inlusive skott och viltkostnad]

FAQ

Välkommen till mina jaktkurser för spaniel och retriever

Här hittar du mitt kursutbud, företrädesvis apporteringskurser för spaniel och retriever. Även blandraser är välkomna och visst kan gamla hundar lära sig sitta! Speciellt roligt är det att få hjälpa nybörjare och unghundar och se framstegen men en del av kurserna riktar sig till dig som kommit lite längre i din träning och då kan krav på förkunskaper och skottvana förekomma. På mina kurser är det max 6 deltagare. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in.

Apporteringskurser för vem?

På mina jaktkurser är alla typer av hundar och ägare välkomna! Han med jaktlabben som siktar på jaktchampionat, ärtiga damen som går på kurs för att det är kul för både hund och ägare. Eller kanske nyblivna jägartjejen med sin blivande apportör? Alla är hjärtligt välkomna! Oavsett vilken typ av hund du har och vilka mål du har hoppas jag att du ska känna dig välkommen på mina kurser. Min önskan är att alla ska komma hem med nya kunskaper och att vi ska ha roligt tillsammans, både folk och fä.

Om mig och mina hundar

Jag heter Helene och har för närvarande fyra hundar, två labradorer och två jaktcockrar. Jag tränar, jagar, tävlar och startar på prov med mina hundar.

Hittar du inte vad du söker i mitt kursutbud?

Då blir jag jätteglad om du hör av dig till mig med dina önskemål, kanske kan jag ordna något som passar dig? Annars hjälper jag gärna till och rekommenderar andra alternativ.