Kårspexet bor inte här längre
Men titta gärna på några andra av mina sidor när du ändå är här:

Färgkoder i HTML
Livsmedelstillsatser i klartext
Monarki.nu, med folket, mot etablissemanget
Signalflaggor, morsealfabet och bokstaveringsalfabet
 

EINSTEIN 1995-96


6/12 Uppsala
8/12 Uppsala
9/12 Uppsala
27/1 Sundsvall
6/2 Södran
7/2 Södran
8/2 Södran
9/2 Södran
10/2 Södran
17/2 Helsingfors
21/3 Södran
22/2 Södran
23/3 Södran
24/3 Södran
27/3 Södran
28/3 Södran
29/3 Södran
30/3 Södran
27/4 Linköping
15/6 Mariefred
Summa 20

Story


Året är 1939 och Albert Einstein, precis hemkommen från en resa, finner att hans fru Marie har lämnat honom. Hon har tagit med sig alla hans forskningsresultat för att publicera dem i sitt eget namn. Albert inser att hon bara var ute efter hans pengar. Då det är för sent att göra något åt saken önskar han att han aldrig hade träffat Marie. Tänk om allt kunde göras ogjort... Sagt och gjort. Albert tar sig tillbaka till år 1896 per tidsmaskin. Han möter sin namne, en ung, naiv festprisse. För att inte komplicera saker och ting, kallar han sig Algot Electrolux. Marie Curie, Alberts vackra fysikexaminator, kommer förbi för att diskutera lösningarna i Alberts hemuppgifter. Albert gör allt för att få henne intresserad av honom, något som Algot försöker avråda honom ifrån.

In kommer nu Alfred Nobel, en stor forskare inom pyroteknik. Han har med sig Alberts kavaj och plånbok som hans husdjur, elefanten Fifi, kommit hem med under natten. Han bjuder dom alla till en kryssning på hans lyxyacht med baktanken att engagera dem i hans dynamitforskning. Benito Mussolini och hans medhjälpare Maynard Keynes tar sig ombord i avsikt att stjäla Fifi. Benito har för avsikt att starta en cirkus och behöver Fifi till ett explosivt nummer. Coco Chanel, Nobels söm-merska tillika Benitos fästmö, upptäcker tjuvarna. Då hon har fått i uppdrag av Nobel att sy upp en kollektion till Fifi inser hon att hon skulle stå utan jobb om kuppen lyckades. Nobel får en idé om att starta en stiftelse för att trygga sin framtid inom sprängämnes-branschen.

Marie ser i Nobels förmögenhet en möjlighet att bli rik. Albert får erfara att han är för ung för Marie och börjar forska kring möjligheterna att åldras fortare, något han tror är möjligt om man bara färdas fort nog. Benito och Keynes fortsätter sina försök att stjäla Fifi och lyckas till slut. Dom tar med henne till Benitos cirkus. Nobel utfäster en stor belöning till den som finner hans ögonsten och av olika anledningar riktas snart allas misstankar mot cirkusen. Keynes, som har tröttnat på Benito och beslutar sig för att avslöja honom, hämtar Nobel. Han tänder ett ljus...som råkar vara den nyuppfunna dynamitpatronen...en knallsensation! Resultat: en död elefant, en död Nobel samt ett sensationellt testamente med mångåriga följder.


historia
samtliga föreställningar
huvudsidan